TIC Črna na Koroškem

OLIMPLINE
Adrenalina željni obiskovalci se boste z Navrškega vrha, na drugo stran Črne, v bližino kmetije Kogelnik, spustili po najdaljši jeklenici v Sloveniji in enih najdaljših v Evropi ter svetu, imenovani “Olimpline”.
Med spustom boste uživali v naravnih lepotah našega kraja in okolice, ter doživeli pustolovščino, ki vam bo za vedno ostala v spominu, saj boste “leteli” pripeti na 1263,5 m dolgi jeklenici, na višini do 219 m nad tlemi, dih pa vam bo, poleg hitrosti(120 km / h), jemal razgled na kraj in okoliške vrhove.
Olimpline je del skupnega čezmejnega projekta “Naravni geološki igralni prostor Peca (Naturgame)”, zasnovanega pod strategijo Geoparka Karavanke in zaokroža doživljajski prostor okrog mogočne gore Pece.
PONUDBA
V kraljestvu Kralja Matjaža, vasi olimpijcev - Črni na Koroškem smo uresničili idejo o najdaljšem zipline v Sloveniji in enem najdaljših v Evropi ter svetu. Spust bo vsem pustolovcem nudil neskončno veliko užitkov ob adrenalinskem doživetju in pogledu na čudovito naravo.
Teambuilding
Olimpline je odlična priložnost za skupine sodelavcev, sotekmovalcev ali drugih sodelujočih posameznikov, ki udeležencem omogoča povezovanje, spoznavanje in gradnjo zaupanja na aktiven ter adrenalinski način. Team building z vključenim spustom po Olimpline je nepozabna ter zabavna dogodivščina za celotno ekipo.
Rezerviraj spust
Skupine
Na enkratno izkušnjo spusta po Olimpline so vabljene tudi skupine oz. večje število ljudi, za katere bo poskrbela naša profesionalna in zabavna ekipa. Olimpline je super ideja za avanturistični izlet skupin, ki radi pustolovsko preživljajo svoj prosti čas, za boljše vzdušje pa bomo poskrbeli tudi z ugodno ceno – skupinskim popustom.
Rezerviraj spust
Družine
Skupaj s svojo družino lahko aktivno preživite dan na 1263,5 metrov dolgi jeklenici, ki je primerna tudi za otroke. Najmlajši otroci in tisti, ki se ne želijo spustiti po Olimpline, pa se lahko zabavajo in so aktivni na različnih športnih igriščih in igralih v Črni, na napravah za fitnes na prostem, na kolesarskih poteh okrog Črne in na kmalu zgrajenem doživljajsko-plezalnem parku za otroke.
Rezerviraj spust
Darilni bon
Spust po najdaljši jeklenici v Sloveniji lahko v obliki darilnega bona podarite svojim najbližjim, prijateljem, sodelavcem ali komurkoli. Je odlično adrenalinsko darilo, primerno za vsakega.
Kupi darilni bon preko spleta
KAJ MORAM VEDETI
Delovni čas jeklenice Olimpline je od sobote do nedelje. Obvezne so predhodne rezervacije na tel. št. 041 743 442 ali 02 87 04 820.
Termine spustov odpiramo glede na zapolnjenost posameznega termina (v terminu mora biti 8 oseb).
Zbirno mesto za vse, ki se boste spustili po Olimpline, je v TIC Črna, Center 23, 2393 Črna na Koroškem.
V TIC-u vas bodo sprejeli inštruktorji, ki vas bodo opremili s primerno opremo glede na vašo težo in višino (čelada, pas s kompletom varovalnih popkovin, škripec/voziček) in vam dali vsa potrebna navodila za varen spust.
Od zbirne točke do startnega mesta vas bomo zapeljali s kombijem. Vožnja traja približno 20 minut.
Cena spusta je 40,00 € (EUR) na osebo.
Fizične omejitve za spust se nanašajo na težo osebe: spodnja meja je 40 kg, zgornja pa 130 kg.
Priporočamo primerno obutev, kot so pohodni čevlji ali športni copati. Po končanem spustu priporočamo sprehod (približno 10–15 minut) po pešpoti nazaj v center Črne.
Aktivnost vam bo vzela 2 uri časa.
Za Olimpline ne potrebujete dodatnega predznanja. Od udeležencev pričakujemo, da so psihofizično zdravi.